x

Telefoon: 088 – 111 25 25 | info@totalwall.nl

navigation

Deel online met anderen…

Click the icons below to share this page on
Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ and Pinterest.

Restauratie en verbouwing van vervallen Grade II-magazijn uit 1867

Om te kunnen voldoen aan de strenge bouwvoorschriften voor het veranderen van de bestemming van een voormalig tapijtenmagazijn naar een moderne stedelijke academie, had het monumentale Grade II ‘Piano Building’ in Kidderminster, Engeland, ongeveer 1500 meter rechte roestvaststalen HeliBars nodig, die werden bevestigd in mortelbedden om de metselwerkpanelen tussen de ramen aan alle gevels van het gebouw te versterken.

Het magazijn dat 1867 werd gebouwd voor Brinton’s Carpets kreeg zijn naam omdat het van bovenaf gezien op een concertpiano lijkt.  Het gebouw dat leegstond sinds 2001 werd in een joint venture opgekocht door Birmingham Metropolitan College en Kidderminster College om te worden verbouwd naar een moderne academie.  Het gebouw moest in het kader van de uitgebreide verbouwing een structurele stabilisering krijgen van het metselwerk tussen de ramen. SLP Consultants, de bouwkundig ingenieurs voor het project, specificeerden Helifix materialen en onzichtbare installatietechnieken.

Het contract voor de werkzaamheden werd door middel van een openbare aanbesteding toegekend aan de Eden Group uit Birmingham, een door Helifix erkende installateur die werkt met de hoofdaannemer, Thomas Vale Construction.  Eden haalde om de andere voeg uit, alvorens HeliBars met een lengte van 7 meter en een mm diameter van 8 mm met HeliBond cementmortel in het metselwerk te bevestigen.  De HeliBars overlapten met 500 mm om de doorlopende versterking in de metselwerkpanelen te verzekeren.

De geheel onzichtbare HeliBars zorgden voor niet-storende versterking van het metselwerk van de Piano Building, maar met voldoende flexibiliteit om normale beweging van het gebouw toe te laten, zonder dat de oorspronkelijke structuur werd aangetast.

Stuur een aanvraag in