x

Telefoon: 088 – 111 25 25 | info@totalwall.nl

navigation

Deel online met anderen…

Click the icons below to share this page on
Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ and Pinterest.

Onderzoek en Ontwikkeling

Tot 1984, toen de BRE een paper publiceerde over de ‘Performance Specification for Wall Ties’, waren de prestatievereisten van spouwankers niet onderzocht en bestond geen basis voor het ontwerp en het testen van spouwankers.  Gebogen ankers uit zachtstaal waren zwak en onderhevig aan corrosie, terwijl renovatieankers gebaseerd waren op muurbevestigingen die vaak ineffectief waren of, door hun stijfheid, verdere schade aan het metselwerk veroorzaakten door extra spanningen en scheuren.

Helifix zag de noodzaak in van een speciaal ontworpen spouwanker en ontwierp een geheel nieuwe spiraalvormige verankering die bestond uit austenitisch roestvast staal.  Het nieuwe anker werd met hars en zonder mechanische uitzetting verankerd, was axiaal zeer sterk om windzuiging te weerstaan, maar voldoende flexibel voor de natuurlijke beweging van het bouwwerk, waardoor verdere spanningen en uitzetting konden worden voorkomen.

Een doorlopend onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma heeft door de jaren heen diverse innovatieve spouwankers, bevestigingen en reparatiesystemen opgeleverd.  Dit zijn onder andere: RetroTie, het eerste roestvaststalen spiraalvormige spouwanker; DryFix, een snel te installeren renovatiespouwanker waarvoor geen mortel, hars of mechanische uitzetting nodig is, met een speciaal ontwikkeld elektrisch aangedreven gereedschap voor inbouw; het Helibeam systeem voor constructief herstel in het bestaande metselwerk, het verstevigt de constructie, verspreidt de last en minimaliseert de noodzaak van ondersteuning.

Alle Helifix producten zijn uitgebreid getest door een aantal universiteiten, zowel in het VK als in andere landen, en door officiële organisaties zoals de BRE, TRADA en de TRL.  Helifix producten worden bovendien vervaardigd volgens strenge normen in onze eigen fabriek in Engeland, overeenkomstig de ISO 9001 kwaliteitsborging, waardoor een strenge kwaliteitscontrole plaatsvindt.

Stuur een aanvraag in