x

Telefoon: 088 – 111 25 25 | info@totalwall.nl

navigation

Deel online met anderen…

Click the icons below to share this page on
Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ and Pinterest.

Reparatie van lateien in bestaand metselwerk van watertoren

Tijdens de verbouwing van een ruim 45 meter hoge beschermde watertoren naar een aantal luxe appartementen in Hertfordshire, Engeland, moest het bestaande metselwerk worden versterkt, zodat lateien voor de nieuwe vensteropeningen op alle 11 verdiepingen konden worden aangebracht.  De in 1932 gebouwde watertoren van Shenley Hospital was een prominent gebouw, dat na de sluiting van het ziekenhuis in de jaren negentig in onbruik was geraakt.

Oplossing van Helifix

Roestvaststalen HeliBars werden met HeliBond cementmortel bevestigd in uitgefreesde mortelbedden boven en onder elke opening.  Hierdoor ontstonden steunbalken voor nieuwe lateien in het bestaande metselwerk.  Het Helifix systeem maakte de inbouw van dure speciale lateien en het verwijderen van bakstenen overbodig. Het veroorzaakte minimale verstoring van het bestaande metselwerk en was na de voltooiing geheel onzichtbaar.

Dankzij de snelle en niet-storende Helibeam installatie konden het gaten worden aangebracht als onderdeel van een snel lopend programma dat aansloot bij het bedrijf dat de vensters installeerde.  Het resultaat was een indrukwekkende en opvallende verbouwing tot wooneenheden.

Stuur een aanvraag in