x

Telefoon: 088 – 111 25 25 | info@totalwall.nl

navigation

Deel online met anderen…

Click the icons below to share this page on
Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ and Pinterest.

Helifix maakt efficiënte inbouw van lateien in flatgebouw van 10 verdiepingen mogelijk

Toen een programma was gepland voor het vervangen van de ramen in Trulock Court, een flatgebouw van 10 verdiepingen in Londen, zorgde dit voor een vervelend probleem. Bovendien bleek uit onderzoek dat er een groot tekort bestond aan bestaande spouwankers, die vervolgens moesten worden aangebracht.

Trulock Court is een Y-vormig gebouw met een spouwmuur, bestaande uit een buitenmuur uit metselwerk en een binnenmuur uit blokken op een betonnen frame. De ramen in alle gevels moesten worden vervangen door PVC-ramen.  Het metselwerk boven elke opening werd slechts gedragen door de huidige lastdragende metalen ramen.

De oplossing van Helifix

Het Helibeam systeem voorkwam het probleem en de kosten van het gebruik van tijdelijke mechanische stutten en de tijdrovende installatie van nieuwe betonnen lateien.  Door gebruik te maken van het bestaande metselwerk verliep de installatie bovendien veel sneller, zonder enig zichtbaar effect op het uiterlijk van het gebouw.

  • Gepaarde roestvaststalen HeliBars werden met HeliBond cementmortel gehecht in de uitgefreesde mortelbedden, op een afstand van vijf gemetselde lagen boven elk raam.  Zo vormde dit nieuwe steunbalken die de verticale belastingen steunen en verdelen.
  • DryFix ankers werden verticaal in de nieuwe latei geïnstalleerd om het halfsteens verband vast te zetten, zodat de oude ramen zonder structurele beweging konden worden verwijderd.
  • In alle gevels werden in het totaal 7000 RetroTie renovatiespouwankers geïnstalleerd.  Ze werden, nadat regelmatige trekproeven met goed gevolg waren uitgevoerd, via een gat in de buitenmuur in de binnenmuur gedreven en met hars verlijmd in het metselwerk van de buitenmuur.

Het Helibeam systeem bood een snelle, economische en niet-storende oplossing, zodat de ramen snel en efficiënt binnen de strikte contractperiode van slechts drie weken konden worden vervangen.

Stuur een aanvraag in