x

Telefoon: 088 – 111 25 25 | info@totalwall.nl

navigation

Deel online met anderen…

Click the icons below to share this page on
Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ and Pinterest.

Dixie palen kunnen verzakkende panden snel stabiliseren

De aan het begin van de jaren zestig gebouwde Malthouse Flats in Derbyshire, Engeland, zijn eigendom van de gemeente en hadden structurele problemen.  Scheuren in het metselwerk werden veroorzaakt door verzakking die het gevolg was van gebreken in de funderingen.

De cliënt liet een gedetailleerd bodemonderzoek instellen en tijdens de graafwerkzaamheden ontdekte de aannemer enkele kelders die behoorden tot voormalige rijtjeshuizen op de plek.

Er waren kosteneffectieve structurele reparaties nodig om de fouten te herstellen en de panden te stabiliseren en om verdere verzakking en om beschadiging te voorkomen.

De oplossing van Helifix

Helifix stelde op basis van het bodemonderzoek van de cliënt een geschikt reparatieprogramma op voor het gebruik van Dixie micropalen om de verzakking te herstellen, en het Helibeam systeem om het beschadigde metselwerk te repareren.

Dixie micropalen werden gespecificeerd omdat ze met snel en efficiënt met lichtgewicht apparatuur kunnen worden geïnstalleerd.  Dit veroorzaakte minimaal ongemak voor de bewoners omdat alle werkzaamheden aan de buitenkant werden uitgevoerd. Het was een snelle en kosteneffectieve oplossing.  Dit veroorzaakte minimaal ongemak voor de bewoners omdat alle werkzaamheden aan de buitenkant werden uitgevoerd. Het was een snelle en kosteneffectieve oplossing.

  • Er werden gaten gegraven naast de fundamenten en inkepingen gemaakt in de funderingen.  Vervolgens werden negen micropalen geïnstalleerd tot een diepte van 10 meter om het dragende vaste gesteente te bereiken en het vereiste koppel te verkrijgen.
  • De palen werden voorzien van verstelbare L-vormige steunen en onder de fundering geplaatst.  Ze werden vervolgens opgevijzeld totdat de gespecificeerde veilige werkbelasting werd bereikt en het gewicht van het gebouw door de palen werd opgenomen.
  • Ongeveer 60 meter roestvaststalen HeliBars werden met HeliBond cementmortel in mortelbedden gehecht om het gescheurde metselwerk te repareren en de structurele integriteit te herstellen.

De Dixie micropalen veroorzaakten minimaal ongemak voor de bewoners omdat alle werkzaamheden aan de buitenkant werden uitgevoerd. Het was een snelle en kosteneffectieve oplossing die de panden uiterlijk onveranderd lieten.

Stuur een aanvraag in