x

Telefoon: 088 – 111 25 25 | info@totalwall.nl

navigation

Deel online met anderen…

Click the icons below to share this page on
Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ and Pinterest.

Structurele reparatie van door aardbeving beschadigde kerk

St Peters Church

St. Peter’s, is een 130 jaar oud kerkgebouw in Kent, Engeland, met sierlijke eikenhouten panelen. Bij een aardbeving van 4,7 op de schaal van Richter liep de kerk ernstige structurele beschadiging op, inclusief vallend metselwerk.  Verschillende delen van het gebouw moesten op een sympathieke manier worden gestabiliseerd, waarbij beschadiging van de eikenhouten panelen en de glas-in-loodramen moest worden voorkomen.

Oplossing van Helifix

De technici van Helifix ontwikkelden een sympathiek programma met het onzichtbare Helibeam systeem, dat werd goedgekeurd door de door het bisdom aangestelde architect.

Het werd gebruikt om de mortelbedden op verschillende hoogtes te stabiliseren en de versterken.  De HeliBars verbonden het metselwerk, hechtten scheuren en vormden steunbalken om de structurele belastingen te spreiden.  Individuele met mortel verankerde CemTies werden geïnstalleerd in gaten die door de vulling van steen en graniet werden geboord om de 900 mm dikke muren te versterken.

Na verankering en versterking van het metselwerk werden de mortelbedden opnieuw gevoegd met kalkmortel om een onzichtbare en sympathieke structurele reparatie te geven.

Stuur een aanvraag in